Piercing nazorg algemeen.

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en ook per persoon. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Ben je een beetje grieperig, zit je als vrouw rond je menstruatie of heb je om een andere rede een verminderde weerstand dan zal de genezing langzamer verlopen of een terugval kunnen krijgen.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en/of opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Haal je piercing er tijdens de genezing niet zelf uit. Het gat gaat snel dicht en je kan hem er niet voorzichtig en steriel weer in zetten. Moet hij er om een of andere reden toch uit, overleg dit dan met ons zodat we wellicht kunnen helpen. Je hebt van ons een goede nazorgspray meegekregen. Gebruik de spray 3 tot 4 keer per dag tenzij anders voorgeschreven. Maak je sieraad schoon/glad met een nat wattenstaafje, spray op je sieraad en schuif hem voorzichtig heen en weer zodat de spray goed in de canule komt. Schuif je staafje of ringetje niet wanneer die droog is!
Spray sowieso voor het slapen gaan en na het douchen. Gebruik nooit alcohol, Unicurazeep of waterstofperoxide om je piercing te reinigen. Neem geen adviezen aan van andere personen. Wanneer je een piercing wilt, of je hebt er net een laten zetten, zal je zien dat iedereen met goed bedoelde adviezen komt. Wij staan voor 100% achter onze manier van werken en weten uit jarenlange ervaring en medische kennis dat onze nazorgvoorschriften het beste werken.


Druk en wrijving.

Strakke of pluizige kleding en ook bepaalde (contact) sporten kunnen bij de genezing van je piercing een behoorlijke vertraging opleveren. Draag de eerste dagen een pleister over je (navel, tepel) piercing. Het blijven haken tijdens sporten, slapen, afdrogen of aan je kleding is regelmatig de oorzaak van problemen. Zorg dat je kleding schoon is. Draag het liefst katoen over de piercing en pas op met kanten ondergoed. Je piercing is een open wond en een goede verzorging is erg belangrijk.

Denk eraan: het hebben van een piercing hoeft geen problemen op te leveren. Vergeten dat je een piercing hebt wel!

Specifieke nazorg.

Bij het zetten van de piercing gebruiken wij (bijna) altijd een ruim staafje die je later, binnen 3 maanden, gratis mag laten vervangen voor een andere maat (wij noemen dit de wissel). Plak je tepelpiercing de eerste week ’s nachts goed af. Stabilisatie zorgt voor een goede genezing. Overdag, wanneer je de grootse kans hebt om ergens achter te blijven haken, mag je hem ook afplakken. Het beste kun je hiervoor een eilandpleister gebruiken. Bij ons te koop op rol, zodat je een stuk goedkoper uit bent. Vraag ernaar!

Gebruik geen crème, bodylotion, parfum, olie of zonnebrandcrème in de buurt van je piercing. Glijmiddel mag je gebruiken maar uitsluitend op waterbasis! Wanneer je gaat douchen was je je zoals je dat gewend bent. Sla de huid rondom je piercing over met zeepproducten. Was je piercing alleen met water en spoel nog even na als je klaar bent met douchen. Nu weet je zeker dat zeep resten weg zijn. Schuif je sieraad VOORZICHTIG heen en weer tijdens het naspoelen. Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in chloorbaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna, maar ga niet in dompelbaden en gebruik alleen de douche! Wanneer je een intiem piercing hebt laten zetten geldt: Heb minimaal een week geen gemeenschap en doe daarna een poosje voorzichtig. Na iedere vorm van seks was je je met water en gebruik je je spray.

Je spray.

*Eerste twee weken 3 keer per dag je spray gebruiken.

*Tweede t/m zesde week twee keer per dag je spray gebruiken.

*Daarna ga je over naar één keer per dag.

Ons advies is om ook na een aantal weken 1 a 2 keer per week je spray te blijven gebruiken omdat je piercing ten alle tijden een opening in je lichaam blijft waar bacteriën, schimmels en vuil zich kunnen nestelen. Gebruik je spray wat vaker wanneer je irritatie voelt, je weerstand verminderd is of wanneer je erachter bent blijven haken/stoten of na een “wilde nacht”.  Als je je scheert spoel dan je piercing echt GOED na met water. Afgeschoren haartjes of scheerzeep in je canule kunnen voor een ontsteking zorgen.


Specifieke nazorg voor tong piercings.

Na het piercen van je tong mag je gewoon eten en roken. De eerste uren mag je geen hete dranken zoals koffie of thee. Drink de komende 24 uur geen enkele vorm van alcohol en eet voorzichtig. Je brengt met je tong voedsel naar je kiezen en dit zal een stuk minder gemakkelijk gaan nu je er een lang staafje in hebt zitten. NIET gaan koelen met ijs! De zwelling heeft een functie en die moet je niet onderdrukken. Je mag wel spoelen met water waar ijsklontjes in zitten. Na het eten spoel je je mond met lauw water en gebruik je je spray of mondwater (alleen die wij je mee hebben gegeven!). Geregeld je tanden poetsen, helpt bij het genezingsproces. Je mond niet spoelen met listerine of ander mondwater. Deze mondwaters bevatten (bijna altijd) alcohol en doden teveel goede bacteriën waardoor de genezing juist langer duurt. Wanneer je tong gepiercet is mag je minimaal 2 weken geen kauwgom eten. Hoe vies de smaak in je mond ook is, niet doen! Na een week mag je weer zoenen. Na het zoenen je spray gebruiken. Wanneer je een tongpiercing hebt laten zetten zal je merken de je tong gaat verkleuren. Dit is normaal. Je tong zet op en is daardoor net een spons die kleurstoffen uit voedsel opneemt. Geen zorgen, gaat vanzelf weg.

Sieraden.

Gebruik in de toekomst uitsluitend sieraden die geschikt zijn voor jouw piercing. Kijk uit met sieraden waar nikkel in zit. Vaak weet je dit niet van tevoren omdat het niet zichtbaar is. Helaas zijn de piercingsieraden van SIX, V&D, London en Wehkamp zelden goed. De gradatie Titanium is erg laag, ze verkleuren en laten daardoor een schadelijke stof achter in de huid. Sommige mensen kunnen alle soorten sieraden verdragen, maar anderen zijn meer ontstekingsgevoelig. Twijfel je? Vraag gerust om advies. Wanneer je online sieraden wilt kopen raden wij de site van www.trendline-collection.com , www.alloverpiercings.nl en www.wildcat.eu aan. Heb je iets moois gezien? Wij bestellen het graag voor je zodat je van korting kunt genieten.

Wanneer je piercing genezen is.


- Regelmatig blijven reiniging met water en Prontolind is aan te raden. Ook als je piercing goed genezen is blijft het altijd een opening in de huid waar bacteriën zich graag nestelen. Bij een verminderde weerstand, stoten of blijven haken is het advies om weer 3 x per dag Prontolind te gebruiken tot de huid zich heeft hersteld.
- Nooit zalf, Purol, Vaseline of iets dergelijks op de piercing smeren.
- Gebruik nooit wond desinfecteer middelen zoals Sterilon of Betadine.
-Prontolind is bij ons af te halen als losse verkoop en tevens te bestellen zodat wij hem toe sturen.

 
Nazorg Micro Dermal piercing.


Ik heb je Dermal afgeplakt met een (hecht)pleister. Het is de bedoeling dat die een dag of 5/6 blijft zitten dus ontzie de plek waar de hechtpleister zit! Na een dag of 5/6 verwijder je deze hechtpleister voorzichtig en maak je de plek rondom je Dermal goed schoon met de door mij meegegeven Alcoholswap. Laat de plek een paar minuten drogen en plak de nieuwe hechtpleister erop. Laat de 2depleister ook een dag of 5/6 laten zitten en daarna voorzichtig verwijderen. Als je er na een dag of 10/12 geen hechtpleister meer op hoeft te doen moet je goed oppassen dat je nergens achter blijft haken want je Dermal zit nog lang niet goed vast/ingekapseld in je huid. V.a nu ga je ook je Prontolind spray gebruiken! Plak je Dermal de eerste weken snachts nog even af en overdag als er een risico is dat je ergens achter kan blijven haken. Als  je een Dermal in je hand hebt laten zetten, draag dan schoonmaakhandschoenen als je in water komt. Tijdens het douchen kan zonder pleister. De ProntoLind spray gebruik je 2 a 3 keer per dag. Na 2 weken bouw je deze handeling af. Spray altijd voor het slapen en na het douchen.  Kijk ALTIJD goed uit als je met haarlak of parfum spuit, hier kan je Dermal niet goed tegen. Zodra het wondje rondom de Dermal goed gesloten is, en de Dermal begint steeds vaster onder de huid te zitten, (dit gebeurd door bindweefsel en inkapseling) kun je er alles mee doen en hoef je er niet meer zo op te letten. Het “gevaar” dat je blijft haken blijft natuurlijk, dus doe voorzichtig! Ben je een keer goed blijven haken (het bindweefsel word dan onder/in de huid  “losgetrokken” geïrriteerd) of heb om een andere rede irritatie, gebruik dan weer een paar dagen je spray en een pleister. Wanneer je Dermal, om wat voor rede dan ook, geïrriteerd is, kan het zijn dat er pus onder zit. Week de plek waar je Dermal zit in een badje met fysiologisch zout en maak daarna een drukkende, rollende beweging maar het midden van je Dermal. Zo kan het pus eruit. Spoel je Dermal daarna schoon en gebruik je spray. Herhaal dit 2 keer per dag. Meestal gaat het na een dag of 3/4 al een stuk beter.

Als de hechtpleister periode voorbij is moet je je Microdermal op de volgende manier schoonhouden/onderhouden en verzorgen om Irritaties te voorkomen! Onder je mooie glinsterende Microdermal hoopt zich huidvet, huidschilvers, vuil en stof op. Dit is bijna niet zichtbaar maar het zit er ECHT! Je Microdermal alleen naspoelen onder de douche is NIET voldoende. Gebruik uitsluitend de hiervoor geschikte swaps en NOOIT sterilon of andere alcohol producten of doekjes. De swap doekjes zijn steriel en laten geen pluisjes achter. (De geschikte swaps zijn bij ons verkrijgbaar of te bestellen bij je apotheek) Gebruik je swap ongeveer 1 a 2 keer per maand en gebruik na je swap altijd je Prontolind spray. Het schoonmaken/onderhouden gaat snel en makkelijk. Haal het doekje uit de verpakking, vouw het evt. dubbel en haal het goed onder je Microdermal plaatje door tot je rond bent geweest. Zo verwijder je huidvet, huidschilfers, stofjes en andere vuiltjes die zich ophopen onder je sieraad. Het onderhouden van je Microdermal is van groot belang! Verzorg hem goed zodat je er jaar na jaar plezier van hebt. De opzetplaatjes kun je NIET zelf verwisselen. De Dermal eruit halen moet je door mij, een andere piercer of je huisarts laten doen.