ALGEMENE NAZORGINSTRUCTIES VOOR PIERCINGS

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en ook per persoon. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Bij een verminderde weerstand (wat je niet altijd in de gaten hebt) en bv griep of rond je menstruatie geneest alles trager. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en/of opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voldoende ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Haal je piercing er tijdens de genezing niet zelf uit. Het gat gaat snel dicht en je kan hem er niet voorzichtig en steriel weer in zetten. Je hebt van ons een goede nazorgspray meegekregen. Gebruik naar advies zoals hieronder beschreven. Neem geen adviezen aan van andere personen. Wanneer je een piercing wilt of je hebt er net één laten zetten zal je zien dat iedereen met goed bedoelde adviezen komt. Ik sta voor 100% achter mijn manier van werken en ben van mening dat mijn nazorg goed werkt. Twijfel je ergens aan of heb je vragen? Mail gerust zodat ik je kan helpen.

Druk en wrijving

Strakke kleding en ook bepaalde sporten kunnen bij de genezing van je piercing een behoorlijke vertraging opleveren. Draag de eerste dagen een pleister over je piercing (tepel, navel). Het blijven haken, schuiven en kantelen van het sieraad tijdens sporten, slapen, afdrogen of met je kleding is regelmatig de oorzaak van problemen. Draag kleding die schoon is. Draag het liefst katoen en pas op met kanten ondergoed. Je piercing is een open wond en een goede verzorging is uitermate belangrijk. Denk eraan: Het hebben van een piercing hoeft geen problemen op te leveren. Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht dus plak hem niet continu af en draag niet voortdurend een B.H.

Specifieke nazorg voor navel/tepel/neus/wenkbrauw en lippiercings

Bij het zetten van de piercing gebruiken wij (bijna) altijd een ruim staafje die je later (gratis) mag vervangen voor een kortere (wij noemen dit de wissel). Plak je navel- of tepelpiercing de eerste week ’s nachts af. Overdag alleen afplakken wanneer je gevaar loopt om ergens achter te blijven haken, Het beste kun je hiervoor een eilandpleister gebruiken. Bij ons te koop op rol, zodat je een heel stuk goedkoper uit bent. Vraag ernaar!
Gebruik geen crème, bodylotion of zonnebrandcrème in de buurt van je piercing. Maak na gebruik van crèmes of make-up de huid rondom je piercing goed schoon met een nat wattenstaafje en gebruik daarna je spray.

Specifieke nazorg voor tongpiercings

Na het piercen van je tong mag je gewoon eten en roken. De eerste uren mag je geen hete dranken zoals koffie of thee.  Drink de komende 24 uur geen enkele vorm van alcohol en eet voorzichtig. Je brengt met je tong voedsel naar je kiezen en dit zal een stuk minder gemakkelijk gaan nu je er een lang staafje in hebt zitten. NIET gaan koelen met ijs! De zwelling heeft een functie en die moet je niet onderdrukken. Je mag wel ijswater maken maar dus niet gaan “bevriezen” met ijsklontjes. Na het eten spoel je je mond met lauw water en gebruik je je spray. Geregeld je tanden poetsen helpt bij het genezingsproces. Je mond niet spoelen met listerine of ander mondwater. Deze mondwaters doden teveel goede bacteriën waardoor de genezing juist langer duurt. Wanneer je tong gepiercet is mag je minimaal 2 weken geen kauwgom eten. Hoe vies de smaak in je mond ook is, niet doen! Na een week mag je weer zoenen (wacht liever wat langer). Na het zoenen je spray gebruiken. Wanneer je een tongpiercing hebt laten zetten zal je merken de je tong gaat verkleuren. Dit is normaal. Je tong zet op en is daardoor net een spons die kleurstoffen uit voedsel opneemt. Geen zorgen, gaat vanzelf weg. Je tong is een spier en je kunt door het zwellen een wat zeurachtige pijn aan de zijkant en onderkant van je tong krijgen. Ga NIET met je piercing spelen en blijf er met je handen vanaf! Je mag 3 keer terug komen om je staafje te laten vervangen voor een korter staafje. Meestal zit er een dag of 10/14 tussen de wissels. Als je tong geheel ontspannen in de mond ligt en je opent je mond een beetje kun je zien of je ruimte over hebt om te wisselen. Als je je tong uitsteekt word hij dunner dus deze indicatie is niet juist voor de maat bepaling. Ook moet er rekening mee gehouden worden dat je tong in de nacht zo’n halve cm dikker is.

Specifieke nazorg voor intiempiercings

De nazorg spray die je van ons hebt gekregen is voldoende om de piercing te laten genezen. Intiempiercings genezen over het algemeen makkelijk en snel wanneer je je aan de nazorg houdt.
Wanneer je gaat douchen was je je zoals je dat gewend bent. Als je je scheert spoel je piercing dan echt GOED na met water. Afgeschoren haartjes of scheerzeep in je canule kunnen voor ontstekingen zorgen! Schuif je sieraad heen en weer tijdens het naspoelen en gebruik je spray na het afdrogen. Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in chloorbaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna. Maar ga niet in dompelbaden en gebruik alleen de douche! Gebruik je spray na iedere vorm van gemeenschap. Gebruik geen glijmiddel op oliebasis. Heb minimaal een week geen gemeenschap en daarna moet je het een poosje voorzichtig doen. Na iedere vorm van intimiteit was je je met water en gebruik je daarna je spray.

Clithood en Frenum

In dit slijmvliesweefsel geneest een piercing zeer gemakkelijk. Gebruik de eerste week je spray 2 a 3 x per dag en ga het daarna afbouwen. Gebruik je spray wel na iedere vorm van gemeenschap. Gebruik geen glijmiddel op oliebasis. Voor deze piercing geldt de helft van de tijd dat je niet mag zwemmen.

Sieraden

Gebruik in de toekomst uitsluitend sieraden die geschikt zijn voor jouw piercing. Kijk uit met sieraden waar nikkel in zit. Vaak weet je dit niet van tevoren omdat het niet zichtbaar is. Helaas zijn de piercingsieraden van SIX, Crazy factory, London en vele webshops zelden goed. De gradatie titanium is erg laag, ze verkleuren en laten daardoor een schadelijke stof achter in de huid. Sommige mensen kunnen alle soorten sieraden verdragen, maar anderen zijn meer ontstekingsgevoelig. Twijfel je? Vraag gerust om advies of koop je sieraden bij ons. Website's met goede kwaliteit sieraden: www.wildcat.eu / www.trendline-collection.com / www.alloverpiercing.nl


Wanneer je piercing genezen is

- Regelmatig blijven reiniging met water en Prontolind is aan te raden. Ook als je piercing helemaal genezen is blijft het altijd een opening in de huid waar bacteriën en andere organismen zich graag nestelen.
- Nooit zalf, Purol, Vaseline of iets dergelijks op de piercing smeren.
- Nooit de wond desinfecteren met middelen als Sterilon of Betadine.
- Wanneer je irritatie krijgt, mag je altijd contact met ons opnemen. Ga niet zelf aan de gang met huis, tuin- en keukenmiddeltjes.

SPRAY ADVIES PRONTOLIND ALGEMEEN

Spray sowieso voor het slapen gaan en na het douchen. Maak ALTIJD als eerste je sieraad schoon/glad met een nat wattenstaafje en spray daarna je Prontolind op je sieraad en schuif hem met beleid(!) heen en weer zodat de Prontolind goed in de canule (wondje) komt. Wanneer je gaat douchen was je je zoals je dat gewend bent. Sla de huid rondom je piercing over met zeepproducten. Was je piercing alleen met water. Wanneer je klaar bent, spoel je je piercing goed na met water. Zo weet je zeker dat er geen zeep- of shampoo resten zijn achter gebleven. Schuif je sieraad alleen heen en weer tijdens het naspoelen en wanneer je je spray gebruikt. Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in chloorbaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna, maar ga niet in dompelbaden en in een stoomcabine. Gebruik alleen de douche!

*Eerste twee weken 3 keer per dag je spray gebruiken.
*Tweede t/m zesde week twee keer per dag je spray gebruiken.
*Daarna ga je over naar één keer per dag en als alles genezen is naar één keer per week.
*Gebruik je spray wat vaker wanneer je irritatie voelt, je weerstand verminderd is of wanneer je erachter bent blijven haken/stoten of na een “wilde nacht”.
 

Nazorg Micro Dermal piercing

Ik heb je Dermal afgeplakt met een (hecht)pleister. Het is de bedoeling dat die een dag of 5/6 blijft zitten dus ontzie de plek waar de hechtpleister zit! Na een dag of 5/6 verwijder je deze hechtpleister voorzichtig en maak je de plek rondom je Dermal goed schoon met de door mij meegegeven alcoholswap. Laat de plek een paar minuten drogen en plak de nieuwe hechtpleister erop. Laat de 2e pleister ook een dag of 5/6 laten zitten en daarna voorzichtig verwijderen. Als je er na een dag of 10/12 geen hechtpleister meer op hoeft te doen moet je goed oppassen dat je nergens achter blijft haken want je Dermal zit nog lang niet goed vast/ingekapseld in je huid. V.a nu ga je ook je Prontolind spray gebruiken! Plak je Dermal de eerste weken 's nachts nog even af en overdag als er een risico is dat je ergens achter kan blijven haken. Als  je een Dermal in je hand hebt laten zetten, draag dan schoonmaakhandschoenen als je in water komt. Douchen kan zonder pleister. De Prontolind spray gebruik je 2 a 3 keer per dag. Na 2 weken bouw je deze handeling af. Spray altijd voor het slapen en na het douchen.  Kijk ALTIJD goed uit als je met haarlak of parfum spuit, hier kan je Dermal niet goed tegen. Zodra het wondje rondom de Dermal goed gesloten is, en de Dermal begint steeds vaster onder de huid te zitten, (dit gebeurd door bindweefsel en inkapseling) kun je er alles mee doen en hoef je er niet meer zo op te letten. Het “gevaar” dat je blijft haken blijft natuurlijk, dus doe voorzichtig! Ben je een keer goed blijven haken (het bindweefsel word dan onder/in de huid  “losgetrokken” en raakt geïrriteerd) of heb je om een andere rede irritatie, gebruik dan weer een paar dagen je spray en een pleister. Wanneer je Dermal, om wat voor rede dan ook, geïrriteerd is, kan het zijn dat er pus onder zit. Week de plek waar je Dermal zit drie keer per dag in een badje met fysiologisch zout en maak daarna een LICHT drukkende, rollende beweging maar het midden van je Dermal zodat het pus eruit kan komen. Soms duurt dit een paar dagen of komt er helemaal geen pus maar je moet dit wel als eerste een paar dagen proberen. Spoel je Dermal daarna schoon met water en gebruik je spray. Meestal gaat het na een dag of 3/4 al een stuk beter. Zit je plaatje scheef of heb je het idee dat de huid zo dun is geworden dat hij eruit lijkt te komen, maak dan een afspraak om hem eruit te laten halen. Het bindweefsel is dan dusdanig beschadigt dat hij niet meer dieper zal gaan liggen.

Als de hechtpleisterperiode voorbij is moet je je Dermal op de volgende manier schoonhouden/onderhouden om Irritaties te voorkomen! Onder je mooie glinsterende Dermal hoopt zich huidvet, huidschilvers, vuil en stof op. Dit is bijna niet zichtbaar maar het zit er ECHT! Je Dermal alleen naspoelen onder de douche is NIET voldoende. Gebruik uitsluitend de hiervoor geschikte swaps en NOOIT sterilon of andere alcoholproducten of doekjes. De swapdoekjes zijn steriel en laten geen pluisjes achter. (De geschikte swaps zijn bij ons verkrijgbaar of te bestellen bij je apotheek) Gebruik je swap ongeveer 1 a 2 keer per maand en gebruik na je swap altijd je Prontolind spray. Het schoonmaken/onderhouden gaat snel en makkelijk. Haal het doekje uit de verpakking, vouw het evt. dubbel en haal het goed onder je Dermalplaatje door tot je rond bent geweest. Zo verwijder je huidvet, huidschilfers, stofjes en andere vuiltjes die zich ophopen onder je sieraad. Het onderhouden van je Dermal is van groot belang! Verzorg hem goed zodat je er jaar na jaar plezier van hebt. De opzetplaatjes kun je NIET zelf verwisselen. De Dermal eruit halen moet je door mij, een andere piercer of je huisarts laten doen.