M.R.I

Een M.R.I werkt met magnetische straling. Bij dit onderzoek zijn daarom metalen voorwerpen zoals brillen, sieraden, piercings, beugels en metalen gebitsprotheses niet toegestaan. Titanium heeft als eigenschap dat het niet-magnetisch is. Daardoor is er weinig invloed op de MRI-scan. Wel dient het implantaat/staafje langer dan 6 weken geleden ingebracht te zijn. Wanneer het staafje dichtbij het gebied ligt dat gescand moet worden, kunnen de beelden verstoord raken. We noemen dit ook wel ruis. De radioloog weet precies welke materialen de MRI-afbeeldingen wel en niet beïnvloeden. Vermeld dat het om een titanium sieraad gaat. Het staafje hoeft er dan meestal NIET uit. Verplichten ze jou dit wel en ben je bang dat je piercing dicht gaat dan kun je vragen of je de scan in een ander ziekenhuis mag laten uitvoeren.

Mammografie.

Een mammografie is een röntgenfoto van de borsten. Op de foto is vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel zichtbaar. Een mammografie word veelal gebruikt om borstkanker op te sporen. De verpleegkundige of radioloog zal adviseren het staafje uit de tepel te halen. Je bent dit niet verplicht!

Operatie.

Standaard moeten alle soorten piercings, oorbellen of wat voor sieraden dan ook verwijderd worden tijdens een operatie. Overleg met de uitvoerend specialist, anesthesist/narcotiseur of jij je titanium sieraad mag laten zitten. Leg uit het om een 100% titanium gaat en dat hij (binnen een jaar) snel dicht zal zitten. Een uitzondering is natuurlijk wanneer er een operatie aan je borst of intieme delen zelf uitgevoerd moet worden. Wij horen regelmatig dat iemand zijn sieraad moet verwijderen tijdens een operatie aan bijvoorbeeld voet of hand . Je kunt zelf wel bedenken dat het dan onzin is dat je je tepel- of intiempiercing moet verwijderen. Er is met titanium GEEN gevaar voor brandwonden! Ziekenhuizen volgen hun standaard protocol en na uitleg of overleg is er vaak wel iets te regelen. Bespreek dit zodat je je piercing kunt behouden. Voorbeeld: iemand die schroefjes of andere implantaten in zijn lichaam heeft hoeft deze ook niet te verwijderen! ;)