Natas piercing

 

Zelf fysiologisch zout maken

Als je een ei kunt koken, kun je ook fysiologisch zout maken.


Het recept

Het recept voor fysiologisch zout is gelukkig eenvoudig. Per liter gekookt water heb je 9 gram zout nodig.


De ingrediënten

Bij voorkeur demi-water. Bronwater kan ook maar dan zonder koolzuur (bubbels) en zo min mogelijk mineralen. In sommige delen van Nederland is het kraanwater nog beter dan bronwater, met name waar het zacht water is. Kraanwater mag en kan altijd in Nederland!

Dan het zout. Bij voorkeur het meest simpele keukenzout wat er is. je hoeft geen toegevoegde middelen te kiezen, geen zeezout of Himalaya-zout; gewoon puur zout is het beste. Bij de grotere supermarkten voldoet het huismerk prima. 


De bereiding

Je brengt ruim een liter water aan de kook en laat dit minimaal 10 minuten doorkoken. Hierna weeg je 9 gram zout af en doet dit in een schone kan/fles en vult deze aan met het gekookte water tot 1 liter. Je hebt nu 1 liter fysiologische zoutoplossing.


Bewaren

De zelfgemaakte zoutoplossing laat je zo snel mogelijk afkoelen en je bewaart het afgesloten in de koelkast.

Houdbaarheidstermijn van 6-7 dagen.


Wanneer je van Natasja het advies hebt gekregen een sterkere oplossing te maken gebruik je ±25 gram zout.


Gebruik

Doe 2 x daags een paar druppels op je staafje/sieraad en hem heen en weer schuiven. Bij irritatie en/of een ontsteking vul je 2 keer daags een glas met zoutoplossing en zet je het glas over je piercing. Ga onderuit zitten en laat min of 5 weken. Niet naspoelen maar wel schoonmaken wanneer er pus zichtbaar is. Het schoonmaken doe je weer met een nat wattenstaafje. Als je het idee hebt dat er pus in zit rol/druk je dat er VOORZICHTIG uit. Ga niet knijpen!