Natas piercing

 

Piercing nazorg

 

De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en ook per persoon. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Ben je een beetje grieperig, zit je als vrouw rond je menstruatie of heb je om een andere rede een verminderde weerstand dan zal de genezing langzamer verlopen of een terugval kunnen krijgen.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en/of opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook als zodanig behandeld worden. Haal je piercing er tijdens de genezing niet zelf uit. Het gat gaat snel dicht en je kan hem er niet voorzichtig en steriel weer in zetten. Moet hij er om een of andere reden toch uit, overleg dit dan met ons zodat we wellicht kunnen helpen. Je hebt van ons een goede nazorgspray meegekregen. Gebruik de spray 3 tot 4 keer per dag tenzij anders voorgeschreven. Spray sowieso voor het slapen gaan en na het douchen. Maak je sieraad schoon/glad met een nat wattenstaafje, spray op je sieraad en schuif hem voorzichtig heen en weer zodat de spray goed in de canule komt. Schuif je staafje of ringetje niet wanneer die droog is! Gebruik nooit alcohol, Unicurazeep of waterstofperoxide om je piercing te reinigen. Neem geen adviezen aan van andere personen. Wanneer je een piercing wilt, of je hebt er net een laten zetten, zal je zien dat iedereen met goed bedoelde adviezen komt. Wij staan voor 100% achter onze manier van werken en weten uit jarenlange ervaring en medische kennis dat onze nazorgvoorschriften het beste werken.

Druk en wrijving

Strakke of pluizige kleding en ook bepaalde (contact) sporten kunnen bij de genezing van je piercing een behoorlijke vertraging opleveren. Draag de eerste dagen een pleister over je (navel, tepel) piercing. Het blijven haken tijdens sporten, slapen, afdrogen of aan je kleding is regelmatig de oorzaak van problemen. Zorg dat je kleding schoon is. Draag het liefst katoen over de piercing en pas op met kanten ondergoed. Je piercing is een open wond en een goede verzorging is erg belangrijk.

Denk eraan: het hebben van een piercing hoeft geen problemen op te leveren. Vergeten dat je een piercing hebt wel!

Specifieke nazorg

Bij het zetten van de piercing gebruiken wij (bijna) altijd een ruim staafje die je later, binnen 3 maanden, gratis mag laten vervangen voor een andere maat (wij noemen dit de wissel). Plak je tepelpiercing de eerste week ’s nachts goed af. Overdag, wanneer je de grootse kans hebt om ergens achter te blijven haken, mag je hem ook afplakken. Het beste kun je hiervoor een eilandpleister gebruiken. Bij ons te koop op rol, zodat je een stuk goedkoper uit bent. Vraag ernaar!

Gebruik geen crème, bodylotion, parfum, olie of zonnebrandcrème in de buurt van je piercing. Glijmiddel mag je gebruiken maar uitsluitend op waterbasis! Wanneer je gaat douchen was je je zoals je dat gewend bent. Sla de huid rondom je piercing over met zeepproducten. Was je piercing alleen met water.

Wanneer je klaar bent, spoel je je piercing goed na met water. Zo weet je zeker dat er geen zeep- of shampooresten zijn achtergebleven. Schuif je sieraad VOORZICHTIG heen en weer tijdens het naspoelen. Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in chloorbaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna, maar ga niet in dompelbaden en gebruik alleen de douche! Wanneer je een intiem piercing hebt laten zetten geldt: Heb minimaal een week geen gemeenschap en doe daarna een poosje voorzichtig. Na iedere vorm van seks was je je met water en gebruik je je spray.

Je spray

*Eerste twee weken 3 keer per dag je spray gebruiken.

*Tweede t/m zesde week twee keer per dag je spray gebruiken.

*Daarna ga je over naar één keer per dag.

Ons advies is om dit te blijven doen omdat je piercing ten alle tijden een opening in je lichaam blijft waar bacteriën en vuil zich kunnen nestelen. Gebruik je spray wat vaker wanneer je irritatie voelt, je weerstand verminderd is of wanneer je erachter bent blijven haken/stoten of na een “wilde nacht”.  Als je je scheert spoel dan je piercing echt GOED na met water. Afgeschoren haartjes of scheerzeep in je canule kunnen voor een ontsteking zorgen.


Specifieke nazorg voor tong piercings

Na het piercen van je tong mag je gewoon eten en roken. De eerste uren mag je geen hete dranken zoals koffie of thee. Drink de komende 24 uur geen enkele vorm van alcohol en eet voorzichtig. Je brengt met je tong voedsel naar je kiezen en dit zal een stuk minder gemakkelijk gaan nu je er een lang staafje in hebt zitten. NIET gaan koelen met ijs! De zwelling heeft een functie en die moet je niet onderdrukken. Na het eten spoel je je mond met lauw water en gebruik je je spray. Geregeld je tanden poetsen, helpt bij het genezingsproces. Je mond niet spoelen met listerine of ander mondwater. Deze mondwaters bevatten (bijna altijd) alcohol en doden teveel goede bacteriën waardoor de genezing juist langer duurt. Wanneer je tong gepiercet is mag je minimaal 2 weken geen kauwgom eten. Hoe vies de smaak in je mond ook is, niet doen! Na een week mag je weer zoenen. Na het zoenen je spray gebruiken. Wanneer je een tongpiercing hebt laten zetten zal je merken de je tong gaat verkleuren. Dit is normaal. Je tong zet op en is daardoor net een spons die kleurstoffen uit voedsel opneemt. Geen zorgen, gaat vanzelf weg.

Sieraden

Gebruik in de toekomst uitsluitend sieraden die geschikt zijn voor jouw piercing. Kijk uit met sieraden waar nikkel in zit. Vaak weet je dit niet van tevoren omdat het niet zichtbaar is. Helaas zijn de piercingsieraden van SIX, V&D, London en Wehkamp zelden goed. De gradatie Titanium is erg laag, ze verkleuren en laten daardoor een schadelijke stof achter in de huid. Sommige mensen kunnen alle soorten sieraden verdragen, maar anderen zijn meer ontstekingsgevoelig. Twijfel je? Vraag gerust om advies. Wanneer je online sieraden wilt kopen raden wij de site van www.alloverpiercings.nl en www.wildcat.eu aan.


Wanneer je piercing genezen is

- Regelmatig blijven reiniging met water en Prontolind is aan te raden. Ook als je piercing goed genezen is blijft het altijd een opening in de huid waar bacteriën zich graag nestelen. Bij een verminderde weerstand, stoten of blijven haken is het advies om weer 3 x per dag Prontolind te gebruiken tot de huid zich heeft hersteld.

- Nooit zalf, Purol, Vaseline of iets dergelijks op de piercing smeren.

- Nooit de wond desinfecteren met middelen als Sterilon of Betadine.

-Prontolind is altijd los bij ons af te halen of te bestellen


Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of extreme pijn contact op met de huisarts. Bij twijfel kun je ook eerst contact met ons opnemen.