Zelf fysiologisch zout maken.

Per liter gekookt water heb je 9 gram zout nodig.

De ingrediënten;

Neem bij voorkeur bron of demi-water. In sommige delen van Nederland is het kraanwater nog beter dan bronwater, met name waar het zacht water is. Kraanwater mag en kan altijd in Nederland!

Dan het zout.

Bij voorkeur het meest simpele keukenzout wat er is. je hoeft geen toegevoegde middelen te kiezen, geen zeezout of Himalaya-zout, gewoon puur zout is goed en bij de grotere supermarkten voldoet het huismerk ook prima.

De bereiding.

Je brengt ruim een liter water aan de kook en laat dit 5 minuten doorkoken. Hierna weeg je 9 gram zout af en dit doe je in een schone kan/fles en vul deze aan met het gekookte water tot 1 liter. Je hebt nu 1 liter fysiologische zoutoplossing.

Bewaren;

De zelfgemaakte zoutoplossing laat je zo snel mogelijk afkoelen en je bewaart het afgesloten in de koelkast. Houdbaarheidstermijn van 6-7 dagen. Wanneer je van Natasja het advies hebt gekregen een sterkere oplossing te maken gebruik je ±25 gram zout

Hoe gebruik je je zoutoplossing;

Maak een wattenstaafje nat met de zoutoplossing en poets je staafje en balletjes goed glad/schoon. Ga niet 2 x met het zelfde wattenstaafje in de zoutoplossing! Als alles goed schoon/glad is maak je je staafje nog een keer goed nat met de oplossing en schuif je je staafje voorzichtig heen en weer. Tepel- en navelpiercing;Bij irritatie en/of een ontsteking vul je 2 keer daags een glas met zoutoplossing en zet je het glas over je piercing. Ga onderuit zitten en laat min of 5 weken. Niet naspoelen maar wel schoonmaken wanneer er pus zichtbaar is. Het schoonmaken doe je weer met een nat wattenstaafje. Als je het idee hebt dat er pus in zit rol/druk je dat er VOORZICHTIG uit. Ga niet knijpen!